Videólexikon Dísznövény lexikon Vendégkönyv Apróhirdetések Állásajánlatok Partnereink Nagykereskedelem Vállalati szolgáltatások
RO | SK | DK | IT | RU | FR | DE | EN
A legkedveltebb magyar kertszet
AkciókHírekOázis termékekÁruházi szolgáltatásokOázis MagazinOázis webhsop
 

Akciós egynyári palánták

Már 119 Ft-tól
Oázis Egynyári pakkok

6 db-os egynyári pakk: 774 Ft 129 Ft/db (eredeti ára: 1020 Ft)
10 db-os egynyári pakk: 1190 Ft 119 Ft/db (eredeti ára: 1590 Ft)

Cserepes egynyárik tízesével

10 db. többféle egynyári virág 7x7 cm-es kockacserépben: 1290 Ft 119 Ft/db (eredeti ára: 1690 Ft)

Valami újat a ládába?

Tűző napot is kedvelők

A muskátli is a napos helyen virágzik a legszebben, ahol korábban muskátlit tartottunk ott a következő növények is jól érzik magukat:

  • Kerti verbéna (Verbena hibridek) Virágainak színskálája a fehértől a rózsaszínen és a piroson át egészen a kék és a sötétlila árnyalatokig terjed. Elterülő növények, csüngő szárúak, így kiválóan alkalmasak erkélyládákba és függőkosarakba. Napos helyeken júliustól októberig virágzik. Rendszeresen kell öntözni, de ne túl sok vízzel.
  • Bársonyvirág vagy büdöske (Tagetes patula, T. erecta) Fajtáiból mára már nagyon sokat nemesítettek. A választékban megtalálunk egyszerű és telt virágú, kis és nagyvirágú növényeket. A virág színe a narancssárga legtöbb árnyalatában megtalálható már. Létezik egyszínű és cirmos változata is. Mind virágágyban, mind kerti tálakban nagyon szépen díszít. Júniustól egészen a fagyokig virágzik.
  • Petúnia (Petunia) Tavasztól nyárig palántaként vagy akasztós cserépben vásárolható egynyári dísznövény. Csak virágzó méretben vásároljuk, megelőzve így a színekkel, virágmérettel kapcsolatos melléfogást (színe a fehértől a különböző cirmosokon keresztül a kékig változhat). A magas növésűek elé ültessünk csüngő (pendula) változatot. Imádja a rengeteg sok napfényt, de ne felejtsük el 2-3 naponta meglocsolni sem!

    Világos helyen virágzók

    Sokan azért kutatnak újabb növények után, mert a muskátlinak nem volt elég a fény. Az ilyen világos, de nem tűző napos helyekre, ezeket a növényeket tehetjük:

  • Kerti begónia (Begonia x semperflorens-cultorum) Folyamatosan virágzik májustól egészen az őszi fagyokig. Érdekes és sokszínű növény. A virága lehet fehér, rózsaszín vagy piros. 15-25 cm magas. Nagyon kedvelt növénye a virágágyaknak, számtalan helyen találkozhatunk vele. Rendszeresen kell öntözni, de a túlzott vízadagtól óvni kell a növényt. Kiültetést tekintve napos helyen virágzik a legszebben. Hogy szép maradjon érdemes az elnyílt virágokat kicsípni.
  • Pompás záporvirág (Gazania rigens) Ezüstös leveleivel még virág nélkül is díszít. Amikor pedig megjelennek rajta narancs és citromsárga virágai az egyik leghangsúlyosabb növénye lehet a balkonoknak. Ne öntözzük túl, főleg virágait óvjuk meg a közvetlen víztől.
  • Farkasfog (Bidens) Erőteljes növekedésű, dúsan elágazó balkonnövény. Álló és futó változata egyaránt ismert, sokan egymás mellé ültetik a két fajtát. Ha jól érzi magát fáradhatatlanul hozza élénksárga virágait egész nyáron. Szélnek, esőnek, az időjárás viszontagságainak kitűnően ellenáll.    Borítsunk virágba mindent! Különleges balkonládák a Webáruházban!
  • Megjelent: 2017. március 01. 03:36
    • • •

    Termékajánló:

    Oázis Muskátli és balkonnövény föld

    10 liter: 399 Ft 40 Ft/liter (eredeti ára: 550 Ft)
    20 liter: 599 Ft 30 Ft/liter (eredeti ára: 790 Ft)
    50 liter: 1190 Ft 24 Ft/liter (eredeti ára: 1590 Ft)

    Laza szerkezetű, természetes termesztő közeg. Különösen ajánlott a balkonnövényeknek, hiszen nagyobb pufferképessége, jobb vízhatása, megemelt tápanyagtartalma fontos a dús virágzás eléréséhez. 2-3 kisebb balkonládához elegendő a kisebb kiszerelés, de nagyobb ágyásokba és növénytartókba a nagyobbik kiszerelés is kevés lehet.

    Megvásárolom a webáruházban...

    Oázis Muskátli és balkonnövény tápoldat

    500 ml: 499 Ft 998 Ft/liter (eredeti ára: 690 Ft)
    1000 ml: 729 Ft 729 Ft/liter (eredeti ára: 990 Ft)

    Ahhoz, hogy a balkonládákba kiültetett növények százával hozzák virágjaikat, érdemes megfelelő segítséggel ellátni őket. A tápoldat mikroelem tartalma gátolja a hiánybetegségek kialakulását, virágzásindító és fokozó hatású. A kétféle kiszerelés lehetővé teszi, hogy eldöntsük, mennyi palántát is szeretnénk bevirágoztatni, hiszen az 1000 milliliteres kiszerelés akár egy egészen hosszú kerítésnyi szakaszra elég akár két nyáron át.

    Megvásárolom a webáruházban...

    Oázis Muskátli és balkonnövény táprúd

    30 darab: 349 Ft 12 Ft/darab (eredeti ára: 490 Ft)

    Elősegíti a lassú, hosszú időn át tartó tápanyagfelvételt, a megnövelt nitrogéntartalomnak köszönhetően a növények erőteljesebben növekednek.

    Megvásárolom a webáruházban...

    Oázis Muskátli pakk

    6 db-os álló muskátli pakk: 1194 Ft 199 Ft/db (eredeti ára: 1554 Ft)

    6 db-os félfutó muskátli pakk: 1194 Ft 199 Ft/db (eredeti ára: 1554 Ft)

    Oázis Muskátli pakk

    10 db-os futó muskátli pakk: 1290 Ft 129 Ft/db (eredeti ára: 1690 Ft)

    Oázis Balkon és muskátli trágya

    1 kg: 995 Ft 995 Ft/kg (eredeti ára: 1390 Ft)

    Felhasználható balkonnövények és muskátlifélék számára balkonládába és ágyásokba. Nitrogéntartalma segíti a növények növekedését, foszfor és káliumtartalma pedig erős gyökérzetet és tartós virágzást biztosít.

    NPK 12-6-5 (+5 MgO) EK kevert műtrágya, klórszegény

    Megvásárolom a webáruházban...

    Prémium muskátli és balkon föld

    25 liter: 1190 Ft 48 Ft/liter (eredeti ára: 1590 Ft)
    40 liter: 1690 Ft 42 Ft/liter (eredeti ára: 2190 Ft)

    Az Oázis Prémium muskátli és balkon föld, a tápanyagban gazdag humuszos föld mellett egyéb kiegészítőket is tartalmaz. A kókuszrost amellett, hogy igen könnyű, rengeteg vizet tud megkötni és tárolni, amíg a gyökereknek arra szüksége nem lesz. Hasonló célt szolgál a kertészeti perlit és a sphagnum moha tőzeg is, melyek ugyanakkor szellőssé, a levegő számára jól átjárhatóvá teszik az ültetőközeget, ami az egészséges gyökérfejlődéshez elengedhetetlen. Prémium földjeink emellett extra tápanyagot, granulált szarvasmarhatrágyát is tartalmaznak.

    • • •
    További akcióink
    Milyen kemény télre számítasz az idén?
    Fagy se lesz...
    Semmi extra.
    Átlagos.
    Fogunk fázni egy párszor...
    Rég látott, ritka kemény tél lesz!
    Vendégkönyvünkbe várjuk kérdéseiket, javaslataikat a honlappal, cégünkkel kapcsolatban.
    Olvasson bele Magyarország legnépszerűbb ingyenes kertészeti magazinjába! A legújabb számokat áruházainkban találja meg!
    Ismerkedjen meg a növényekkel az itt található látványos videók segítségével.
     
    [ még ]

    Itt a karácsonyi magazin!

    Ingyenes elvihető áruházainkból.

    [ bővebben ]

    Orchideakiállítás a Vajdahunyadvárban!

    A belépőjegyek ára levásárolható az Oázisban.

    November 9-11.

    [ bővebben ]

    47. hét

    Két fontos névnap esik erre az időszakra, november 19-én Erzsébet és 25-én Katalin napja. A magyar női szentek közül a legnagyobb tiszteletnek II. Endre király és Gertrúd királyné leánya, az 1207-ben született Szent Erzsébet örvend, aki tragikus és rövid életének végén kórházat építtetett a szegények részére, ahol maga is részt vállalt a betegek ápolásában. Mindenki által közismert népi időjóslás: "H...

    [ bővebben ]

    Videólexikon Dísznövény lexikon Vendégkönyv Apróhirdetések Állásajánlatok Partnereink Nagykereskedelem Vállalati szolgáltatások
    Cégismertető       Franchise       Impresszum       Társadalmi felelősségvállalás       Dokumentumok       Dísznövény kölcsönzés
    Copyright 1992-2009 - Oázis Kertészet. Minden jog fenntartva.