Videólexikon Dísznövény lexikon Vendégkönyv Apróhirdetések Állásajánlatok Partnereink Nagykereskedelem Vállalati szolgáltatások
RO | SK | DK | IT | RU | FR | DE | EN
A legkedveltebb magyar kertszet
AkciókHírekOázis termékekÁruházi szolgáltatásokOázis MagazinOázis webhsop
 

Muskátli akciók az Oázisban!

Muskátli nálunk először!
Muskátli palánta 1100 Ft/10 db futó, 10-es packban. Eredeti ára: 1450 Ft/10 db

Muskátli palánta 1140 Ft/6 db álló, félfutó, 6-os packban. Eredeti ára: 1500 Ft/6 db

Muskátli 1350 Ft/3 db álló, futó, félfutó, 12-13-as cserépben. Eredeti ára: 550 Ft/db
Az akciók a készletek erejéig, illetve visszavonásig érvényesek.

A muskátlikhoz ajánluk:

Oázis balkonnövény föld
490 Ft/20 liter
990 Ft/50 literÉlet a balkonon

Itt a muskátli ültetés ideje. Számtalan szebbnél szebb újdonság, változatos színû és növekedési típusú fajta közül válogathatunk. Állót, félfutót, futót, egyszerû, féltelt és teltvirágút, a fehértõl a pirosig, változatos színekben, szirom- és levélmintázatban. Dísze csak akkor hosszantartó, ha ismerjük alapvetõ igényeit. Bemutatjuk, hogy mely növények társaságában érzi jól magát.

A muskátli, és a többi balkonnövény is elegendõen nagy, jó vízelvezetésû ládában fejlõdik megfelelõen. Leveleit és virágait egyszerre hozza, amihez sok tápanyagra, vízre és napfényre van szüksége. Jó vízellátottság esetén a tûzõ napot is bírja, ám ha keveset öntözzük, inkább félárnyékba tegyük, ahol virágzása nem annyira bõséges.

Elegendõ tápanyagot, illetve a nedvességet csak nagy mennyiségû föld képes megtartani. Növényenként körülbelül egy kis (3 literes) zsák virágfölddel számoljunk. Ez soknak tûnik, ám ha belegondolunk abba, hogy egyetlen tõ futómuskátli akár 1 méter hosszan és fél méter szélességben is csünghet az erkélyen, a látványért nem szabad sajnálnunk tõle ezt a luxust. Így egy 80-100 centiméter hosszú ládába ne ültessünk 5-6 növénynél többet. A balkonláda aljára agyaggranulátumot szórhatunk, ami elvezeti a felesleges vizet, ugyanakkor meg is tartja, és ha kell, újból felveheti onnan a közeg.

A balkonnövények ültetéséhez jó víztartó, ugyanakkor jó vízvezetõ képességû virágföldet válasszunk. A zömében tõzeget tartalmazó földkeverékek hamar kiszáradnak, ezért szerves anyagot és agyagot is tartalmazó muskátli földbe ültessük át a cserépbõl kiemelt palántákat. Az ültetés során ügyeljünk arra, hogy a növény töve a láda pereme alatt 1-2 centiméterrel mélyebben legyen, és a palánta ne álljon magasabban, mint a ládaföld felszíne. A balkonláda feltöltése, és a növények elhelyezése során fokozatos beöntözéssel iszapoljuk a tápkockához (gyökérhez) a földet. Egy kevés föld után mindig egy kevés víz következzen.

A muskátlik jól társíthatók egyéb, hasonló igényû balkonnövényekkel. A vegyes ültetésnél 2-3 fajnál ne ültessünk többet. A vezérnövény a muskátli legyen, amit a láda közepén helyezünk el pl. 3 tövet. A másik egy színben és növekedésben vele összhangban lévõ egyéb virágzó faj, például bakopa, balkonaranya, lobélia, a minipetúnia vagy diaszcia, ami a láda a két szélén foglal helyet. A harmadik faj legyen egy lombjával díszítõ töltõnövény, amelybõl legfeljebb kettõt ültessünk. Ez lehet kakassarkatnyú, ezüstfelhõ, kúszószulák, indiánmenta, csüngõ bambusz, vagy fûféle. Körülbelül 4-5 virágos növényre jusson 2-3 töltõnövény.

Az öntözés szükségességét minden esetben a föld nedvességi állapota határozza meg. Kezdetben, amikor a növények még nem borítják be teljesen a talajfelszínt, naponta 2-3 alkalommal is meg kell ezt tennünk. Különösen napos vagy szeles idõben, amikor erõteljesebb a párolgás. Késõbb naponta, kétnaponta kell csak öntöznünk, kis vízadagokkal. Az öntözõvizet heti egy alkalommal dúsítsuk muskátli tápoldattal. A tápoldatozás és a tartós mûtrágya használata esetén ügyeljünk arra, hogy ne adagoljuk túl a növényt.

Megjelent: 2009. április 22. 16:44
• • •
További akcióink
Mit viszel a temetőbe?
Cserepes virágot
Vágott virágot
Koszorút
Művirágot
Csak gyertyát, mécsest
Vendégkönyvünkbe várjuk kérdéseiket, javaslataikat a honlappal, cégünkkel kapcsolatban.
Olvasson bele Magyarország legnépszerűbb ingyenes kertészeti magazinjába! A legújabb számokat áruházainkban találja meg!
Ismerkedjen meg a növényekkel az itt található látványos videók segítségével.
 
[ még ]

Orchideakiállítás a Vajdahunyadvárban!

A belépőjegyek ára levásárolható az Oázisban.

November 9-11.

[ bővebben ]

Megérkezett az őszi Oázis Magazin!

Ingyenes elvihető áruházainkból.

[ bővebben ]

42. hét

Októberben a 42. hétre két fontos névnap esik. A régi magyar hagyományok alapján Szent Vendel a pásztorok és jószágtartó gazdák védőszentje – a Tápió vidékén, azon belül is Nagykátán –, a hagyomány szerint "Vendelke, a juhászok pártfogója, őrzi a határt". A falu határában és a legelők közelében hagyományosan szobrot állítottak tiszteletére, mivel ha betegség ritkította az állatállományt, azt mondt...

[ bővebben ]

Videólexikon Dísznövény lexikon Vendégkönyv Apróhirdetések Állásajánlatok Partnereink Nagykereskedelem Vállalati szolgáltatások
Cégismertető       Franchise       Impresszum       Társadalmi felelősségvállalás       Dokumentumok       Dísznövény kölcsönzés
Copyright 1992-2009 - Oázis Kertészet. Minden jog fenntartva.