Díszcsomagolás ingyen
A hûtlen szeretõ"> Díszcsomagolás ingyen
A hûtlen szeretõ" />
Videólexikon Dísznövény lexikon Vendégkönyv Apróhirdetések Állásajánlatok Partnereink Nagykereskedelem Vállalati szolgáltatások
RO | SK | DK | IT | RU | FR | DE | EN
A legkedveltebb magyar kertszet
AkciókHírekOázis termékekÁruházi szolgáltatásokOázis MagazinOázis webhsop
 

Valentin nap

Virágnyelven mondjuk el
Valentin napra virágzó cserepes dísznövényekkel kedveskedjünk szerelmünknek, ami jól tartva hónapokon át virító emlék. Néhány tipp!


Valenin napi akciók az Oázisban:
Díszcsomagolás ingyen
A hûtlen szeretõ
Cserepes minirózsa
A rózsa, különösen a vörös színû évszázadok óta a szerelem jelképe. A cserepes minirózsák, csakúgy, mint kerti társaik sok napfényt, meleget és tápanyagot igényelnek, ezért a lakásban a lehetõ legfényesebb helyre, déli vagy nyugati fekvésû ablakba helyezzük. Heti egy-két alkalommal forgassuk meg a cserepet, hogy a minden oldalon érje a napfény, és a hajtások minden oldalon egyforma ütemben növekedjenek. Tartsuk a növényt a szélsõséges viszonyoktól, huzattól és fûtõtesttõl távol. Közege soha ne száradjon ki, virágzás ideje alatt tápoldatozzuk. Elvirágzás után, a fagyok elmúltával kiültethetõ a kertbe vagy külsõ virágedénybe.

Szív-viaszvirág
Szív alakú, húsos leveleinek köszönhetõen az utóbbi években lett népszerû Valentin napi virágajándék a szív-viaszvirág. Meggyökeresedett leveleit cserepezik be, amibõl ritkán fejlõdik ki teljes növény. Hajtásos példányt válasszunk, ami kezdetben lassan nõ, de kifejlett korban 40-45 centiméter hosszúra nõ. Támaszték mellett nevelhetõ. Ernyõben fejlõdõ csillag alakú, rózsaszín közepû, fehér virági illatosak. Sok napfényt és meleget kíván, túlöntözni nem szabad.

Szerencsebambusz
A szerencsebambusz, amely nem más, mint egy dracénafaj különféle formában elrendezett, vagy csavart, hajtatott szárdarabja. Az ázsiai kultúrában nagy szerepe van, a szerencse, a siker jelképe. A Kínai Holdújév növénye, ami 2009-ben január 26-ára esik. Az õsi kínai hagyomány szerint a különbözõ számú szerencsebambusz-szálaknak különbözõ jelentésük van. Három szálnál kevesebbet nem célszerû venni, ugyanis a 3-as szám a boldogságot, a gazdagságot és ezek tartósságát jelöli. A szerencsebambusz igen hálás ajándék, tartása rendkívül egyszerû. Napos, meleg helyre tegyük, máskülönben nyurga, halvény színû levelek nõnek. Tálkájában 1-2 centiméter magasságban mindig legyen friss víz. A meggyökeresedett növény cserépbe ültethetõ.

Azálea
A szobai azálea fennséges megjelenésû, de nagy odafigyelést igénylõ növényt. Tartásánál fontos szabály, hogy tõzeges földjét nem szabad hagyni, hogy kiszáradjon. A cserepet helyezzük egy nagyobb kaspóba tesszük, és a vizet akár naponta pótoljuk benne. Lágy vízzel öntözzük és kizárólag a neki szánt tápoldattal tápláljuk. Az azálea is hûvös helyen (16-17 oC) virágzik a legbõségesebben.

Orchidea
A legtartósabb cserepes virág. Meleg, napos helyet kedvel, ahol folyamatosan virágzik. Laza közegét csak akkor öntözzük, ha száraz, orchideatápot adjunk neki havonta. Átültetni akkor kell, ha vaskos léggyökerei már láthatóan nem férnek el a cserépben. Ha párásítunk, akkor ügyeljünk arra, hogy a levelekre és a virágszirmokra ne kerüljön víz, csak a gyökerekre.

Flamingóvirág
A vörös flamingóvirág is kiváló választás Valentin napra. A növény egész évben meleg helyet kíván, télen a szobai hõmérséklet megfelelõ a neki. Télen helyezzük az ablakpárkányra, hogy minél több fényt kapjon, de nyáron óvjuk a tûzõ napsütéstõl. Virágzás idején páraigényes, ezért rendszeresen párásítsuk a levegõt körülötte. Földjét ne hagyjuk kiszáradni, lágy vízzel öntözzük. Túlöntözés esetén levelei sárgulnak. Trópusi növények vagy virágzó szobanövények tápoldatát adjuk neki havi rendszerességgel.
Megjelent: 2009. február 02. 22:46
• • •
További híreink
Mi világít a karácsonyfádon idén?
Modern LED fényfüzér
Hagyományos izzósor
Csak gyertya, csillagszóró
Semmi
Vendégkönyvünkbe várjuk kérdéseiket, javaslataikat a honlappal, cégünkkel kapcsolatban.
Olvasson bele Magyarország legnépszerűbb ingyenes kertészeti magazinjába! A legújabb számokat áruházainkban találja meg!
Ismerkedjen meg a növényekkel az itt található látványos videók segítségével.
 

Hagymás virágzók

Krókusz, jácint, nárcisz, hunyor, írisz... Jönnek a legüdébb hagymások!

[ bővebben ]

Primula akció

Primula mesés színekben
590 Ft/2 db

[ bővebben ]

Szerencsét az újévre!

Szerencsebambusz és négylevelű lóhere már 695 Ft-tól

[ bővebben ]

Videólexikon Dísznövény lexikon Vendégkönyv Apróhirdetések Állásajánlatok Partnereink Nagykereskedelem Vállalati szolgáltatások
Cégismertető       Franchise       Impresszum       Társadalmi felelősségvállalás       Dokumentumok       Dísznövény kölcsönzés
Copyright 1992-2009 - Oázis Kertészet. Minden jog fenntartva.