Videólexikon Dísznövény lexikon Vendégkönyv Apróhirdetések Állásajánlatok Partnereink Nagykereskedelem Vállalati szolgáltatások
RO | SK | DK | IT | RU | FR | DE | EN
A legkedveltebb magyar kertszet
AkciókHírekOázis termékekÁruházi szolgáltatásokOázis MagazinOázis webhsop
 

Termesszünk a teraszon!

A zöldségek, gyümölcsök házi termesztése költséghatékony és finom módja annak, hogy a nyári szezonban friss étel kerüljön a családi asztalra. Ha már sikerrel próbálkoztunk fűszernövényekkel, paradicsommal, netalán csilipaprikával, emeljük a tétet! Egy kis teraszon is eredményesen termelhetünk.

Paradicsom

A legkönnyebben termő balkonzöldségek egyike a Primabell balkonparadicsom. Ha teraszunkat legalább napi 10 órát süti a nap, mindenképpen vágjunk bele az otthontermesztésbe! Érdemes a megvásárolt palántákat átültetni egy nagyobb cserépbe, mivel több földben több a tápanyag is, és jobban tudja a nedvességet megtartani. A balkonzöldségeket lehetőleg minden nap öntözni kell, különösen a nagy nyári forróságban, hogy szép termést hozzon. Az átültetéshez használjunk Oázis palántaföldet, ami optimális arányban tartalmazza a tápanyagokat. Érdemes szarvasmarhatrágyával keverni, hogy megadjuk a növénynek a kellő löketet.

 

Gyümölcsfa a teraszon? Igen!

Az oszlopos alma nem foglal el nagy teret, hiszen csak két méter magas, 80 cm széles növény. Ideális választás egy nagyobb teraszra. Humuszban gazdag, agyagot is tartalmazó földkeverékbe ültessük, 80 cm nagyságú cserép számára az ideális méret. Metszést nem igényel, varasodás rezisztens, alkalmas bio termesztésre. Levélszínével, gazdag virágzásával, ízletes termésével teraszunk dísze. Választhatunk a Redlane, Sunlight, Moonlight vagy Goldlane fajták közül, amelyek közül ugyan egyik sem öntermékeny, de porzó partnere a Malus "Everest" díszalma, illetve további díszalmák is. Ha van a környéken almafa, jó eséllyel termőre fordul. Ribizli, kivi, áfonya

Bár mennyire is meglepő az ötlet, a teraszon való áfonya, ribizli, kivi termesztés a teraszon könnyebben sikerülhet, mint gondolnánk. A fekete áfonya számára a legkedvezőbb a savas, humuszban gazdag talaj, használjon savanyú rododendron földet az ültetéséhez. Ültetheti műanyag edénybe is, inkább széles, mint mély cserepet igényel. Földlabdáját ne hagyja kiszáradni, az a növény pusztulását okozhatja. Széltől védett, napfényes, vagy részint árnyékos helyen gond nélkül tartható. Ha ribizlit ültetnénk, választhatjuk mind a fa, mind a bokor alakú ribizlit. Neveléséhez használjunk 50 cm-es cserepet, szereti a humuszban gazdag talajt, érzékeny a kiszáradásra, erre figyeljünk. Gyökérzete sóérzékeny, ezért használjunk speciális bogyós tápot trágyázása során. A teraszra a mini kivit az Actinidia arguta "Issai" ajánljuk. Kúszónövény növekedése nem olyan erőteljes, mint a nagy növésű társaié, önmagában is képes termést hozni, ebben is eltér a normál kivitől. Hamar termőre fordul, Az ültetés utáni második évben már terem.Vertikális kert

A szamóca termesztése még sosem volt ilyen egyszerű. Sok napsütés, sok öntözés, más nem is kell az epernek. Válasszuk a folytontermő fajtát, hogy egész nyáron szüretelhessünk!Cukkini 

A cukkini ugyanolyan könnyen tartható, mint a paradicsom, vagy a padlizsán fajták. Az Oázis balkonzöldségei között kapható két cukkinifajta a sötétzöld Defender és a sárga Sebring.  Korai érésűek, a türelmetlen zöldségszeretőknek ajánljuk. Rezisztens tulajdonságúak, ellenállnak a megbetegedéseknek. A cukkini a nagy tápanyag igényű növények közé tartozik, ennek megfelelően tápoldatozzuk, és készítsük elő az ágyását is. Rendszeres locsolást igényel, könnyen termeszthető dézsában és kiültetve is. Kezdők is bátran kipróbálhatják!Fűszerfarmer

Egy 60 centis balkonládában akár 8 féle fűszer is tartható! Számoljunk utána: bazsalikom, oregano, petrezselyem, kakukkfű, rozmaring, citromfű, zsálya, menta... És meg is vannak a legfontosabb fűszereink. Ennek ellenére azokból érdemesebb többet tartani, amibőt többet használunk. A metélőhagymának önálló cserepet jelöljünk ki, mert nagyon könnyen növekszik, és ellepi a teljes balkonládát.


Ha elmegyünk otthonról

Sokan azért nem vágnak bele a házi termesztésbe, mert nincs öntözőrendszerük, és már jártak pórul egy-egy nyaralás alkalmával. Ha nincs se szomszéd, se rokon, akit megkérhetnénk, hogy öntözze palántáinkat amíg mi nyaralni megyünk, akkor sincs nagy gond. Nem kell őrületes beruházásokat tennünk, hogy kiépítsünk egy öntözőrendszert. Vegyünk pár vízadagolót, és kísérletezzünk, hogy meddig bírja így a növény öntözés nélkül. 1-2 hónap alatt kitapasztaljuk, hogy hány vízadagolót kell a földbe szúrnunk, hogy akár egy hétig kibírják palántáink a megpróbáltatást.

Mini üvegházak és szobai palántanevelők a Webáruházban.
Szuper-egészséges bio csíramagok a Webáruházban.
A bio kerteknek is szüksége van a folyamatos tápanyag-utánpótlásra! Bio trágyák, tápoldatok és táprudak a Webáruházban.


Megjelent: 2016. március 04. 14:19
• • •

Termékajánló:

Oázis Palánta föld

20 liter: 699 Ft 35 Ft/liter (eredeti ára: 990 Ft)

Speciális összetétele kifejezetten a magvetéshez és palántaneveléshez ideális.
A minőségi tőzeget a gyökérképződéshez és a növekedéshez szükséges tápanyagokkal egészítettük ki. A laza, jó vízáteresztő képességű talajban erőteljesen fejlődhet a kis növények gyökérzete, ami később már pótolhatatlan.

Megvásárolom a webáruházban...

Oázis Fűszernövény föld

3 liter: 249 Ft 83 Ft/liter (eredeti ára: 350 Ft)

A fűszernövények nem csak szépek, de meg is esszük őket. Így különösen fontos, hogy a föld, amibe ültetjük őket, ahonnan építőelemeiket veszik, ne tartalmazzon semmilyen káros anyagot. Ezt garantálja a fűszernövény föld, hiszen a természetes tápanyagoknak köszönhetően a színek és az ízek is kedvünkre lesznek.

Megvásárolom a webáruházban...

Sebring balkoncukkini

12-es cserépben: 699 Ft (eredeti ára: 990 Ft)

Arany sárga színű cukkinifajta egészen nagy, 20 cm terméseit korán hozza. Nagyon jó, rezisztens tulajdonságú, azaz ellenáll a megbetegedéseknek. A cukkini a nagy tápanyag igényű növények közé tartozik. Ennek megfelelően tápoldatozzuk és készítsük elő az ágyását is, jó minőségű földet igényel, rendszeres locsolást. Ettől függetlenül könnyen termeszthető dézsában és kiültetve is, a kezdők is bátran kipróbálhatják!

Defender balkoncukkini

12-es cserépben: 699 Ft (eredeti ára: 990 Ft)

Ez a sötétzöld cukkinifajta kifejezetten korai, a türelmetlen zöldségszeretőknek ajánljuk. Nagyon jó, rezisztens tulajdonságú, azaz ellenáll a megbetegedéseknek. A cukkini a nagy tápanyag igényű növények közé tartozik. Ennek megfelelően tápoldatozzuk és készítsük elő az ágyását is, jó minőségű földet igényel, rendszeres locsolást. Ettől függetlenül könnyen termeszthető dézsában és kiültetve is, a kezdők is bátran kipróbálhatják!

Defender balkoncukkini

12-es cserépben: 699 Ft (eredeti ára: 990 Ft)

Ez a sötétzöld cukkinifajta kifejezetten korai, a türelmetlen zöldségszeretőknek ajánljuk. Nagyon jó, rezisztens tulajdonságú, azaz ellenáll a megbetegedéseknek. A cukkini a nagy tápanyag igényű növények közé tartozik. Ennek megfelelően tápoldatozzuk és készítsük elő az ágyását is, jó minőségű földet igényel, rendszeres locsolást. Ettől függetlenül könnyen termeszthető dézsában és kiültetve is, a kezdők is bátran kipróbálhatják!

Apache erőspaprika

12-es cserépben: 699 Ft (eredeti ára: 990 Ft)

Az Apache F1 erőspaprika kb. 35 cm-es magasságával inkább kompakt növekedésű. A termések elérik a kb. 7 cm-es hosszúságot és nagyon ízletesek, csípősek. Szereti a napos helyeket nagyobb balkonládában, teraszon, ágyásban. Rendszeresen, de takarékosan kell öntözni. Kiültetéskor hosszú hatású műtrágyát kell bejuttatni a földbe, és rendszeresen tápoldatozni.

Ophelia balkonpadlizsán

12-es cserépben: 699 Ft (eredeti ára: 990 Ft)

Az Ophelia kerek-ovális, lila termést hoz, amelyet attraktív minizöldségként lehet használni, pl. kerti parti receptekhez. Magassága 40 cm, szereti a napos helyeket nagyobb balkonládában, teraszon, ágyásban. Rendszeresen, de takarékosan kell öntözni. Kiültetéskor hosszú hatású műtrágyát kell bejuttatni a földbe, és rendszeresen tápoldatozni.

Redskin balkonpaprika

12-es cserépben: 699 Ft (eredeti ára: 990 Ft)

A Redskin F1 balkonpaprika kb. 40 cm-es magasságával inkább kompakt növekedésű. A közepesen nagy, tömbös termések a zöldről világítóan piros színűre érnek, és rendkívül zamatosak. Szereti a napos helyeket nagyobb balkonládában, teraszon, ágyásban. Rendszeresen, de takarékosan kell öntözni. Kiültetéskor hosszú hatású műtrágyát kell bejuttatni a földbe, és rendszeresen tápoldatozni.

Primabell balkonparadicsom

12-es cserépben: 699 Ft (eredeti ára: 990 Ft)

A Primabell balkonparadicsom 30 cm-es magasságával rendkívül kompakt növekedésű. Kb. 2,5 cm átmérőjű, világító piros, ízletes gyümölcsök gazdagon nőnek rajta. Szereti a napos helyeket nagyobb balkonládában, teraszon, ágyásban. Rendszeresen, de takarékosan kell öntözni. Kiültetéskor hosszú hatású műtrágyát kell bejuttatni a földbe, és rendszeresen tápoldatozni.

Kiwi - Actinidia deliciosa Jenny

12-es konténerben: 999 Ft (eredeti ára: 1350 Ft)

Öntermékeny fajta, 2-3 m magasra fut, pergola mellé ültessük. Az egyik leginkább télálló fajta, gyümölcse nagy, szőrös, hosszúkás formájú, augusztusban érik.

Kiwi - mini önporzó - Actinidia arguta Issai

12-es konténerben: 999 Ft (eredeti ára: 1350 Ft)

Magyarországon is télálló, gyors növekedésű, öntermékeny, kopasz terméseket hozó fajta.

Elan csüngő szamóca

12-es cserépben: 699 Ft (eredeti ára: 990 Ft)

Az Elan csüngő szamóca szuperfinom ízű. A termés júniusban kezdődik, és egészen októberig tart. Gyors növekedésű, sok gyümölcsöt hoz. A gyümölcs vonzó és kúpos, piros, majd sötétvörös színű, és fényes. Az íze kiegyensúlyozott, aromás. Szereti a napos helyeket, rendszeresen, de takarékosan kell öntözni. Kiültetéskor hosszú hatású műtrágyát kell bejuttatni a földbe, és rendszeresen tápoldatozni.

Oázis Eper és aprógyümölcs trágya

1 kg: 995 Ft 995 Ft/kg (eredeti ára: 1390 Ft)

Felhasználható eper, málna, szeder, ribizli, egres és más bogyós gyümölcs növények ültetésére, tápanyag ellátására. Nitrogéntartalma segíti a növény fejlődését, kálium és tartalma elősegíti a virágképződést, foszfor és magnézium tartalma ízletes és magas termést biztosít.

NPK 10-10-15 (+3 MgO+1 Fe) EK kevert műtrágya, klórszegény

Megvásárolom a webáruházban...

Folytontermő balkon eper

Folytontermő balkon eper 19 cm-es akasztós cserépben: 1190 Ft (eredeti ára: 1590 Ft)

Folytontermő balkon eper 6 db-os pakkban: 1590 Ft (265 Ft/db, eredeti ára: 2100 Ft)

kétszertermő, korai balkon eper 6 db-os pakkban: 1140 Ft (190 Ft/db, eredeti ára: 1500 Ft)

Folytontermő óriás eper 25-27 cm-es akasztós cserépben: 2990 Ft (eredeti ára: 3990 Ft)

• • •

Aktuális promóciók

 

Archívum

Mindent a szabadgyökeres gyümölcsfákról!
Hogyan szárítsunk fűszereket?
Prémium minőség az Oázistól!
Orchideák: Paphiopedilum
Szilvás kelt csiga egy kis csavarral
Lopott kamerával filmezett a mókus
Hideg a melegben
Egész évben ízletes gyümölcsök - főzzünk lekvárt!
Gyümölcsfák: A füge
Gyümölcsök az egészségünkért
Termesszünk a teraszon!
Gyümölcsös: a szeder
Igazi vagy műfű?
Fagyos bogyósok
Hogyan ültessük el a levirágzott hagymásokat?
A karácsony történelme: mesék, babonák, érdekességek
Krémes sütőtökös tészta
Tökfaragás kezdőknek
Geotextíliák: melyiket válasszuk?
Ősszel virágzó évelők
A citromos csodasüti
Lahmacun
Gyümölcsfák: A meggy
Formás örökzöldek
Évről évre évelők
Az Okos öntözőrendszer
Gyümölcsös: a goji bogyó
Rózsák: az ültetés
Citrusok!
Csíráztatás otthon
Kora tavaszi vetés
Gyümölcsös: a málna
Rózsák: A megfelelő hely kiválasztása
Kaktuszok tízparancsolata
Készítsünk együtt ajándékot!
Tippek a sikerhez
Dísz, divat, hangulat
A füvek királynője
Bogyósok ősszel
Törpék, terülnek, örökzöldek
Hibiszkuszok
Zsenge árnyú habos felhők
A nyári tó ápolása
Rózsák: a betegségek megelőzése
Mesebeli mediterrán
Nagy Egynyári határozó
Tavaszi tóápolás
Rózsák metszése
Bonszájok tízparancsolata
Orchideák: Vanda
Top 10 nagyméretű növény
Igazi vagy mű?
A békés karácsony a jó talppal kezdődik!
Orchideák: Miltonia
Orchideák: Cambria
Legendák óriásai: a cédrusok
Gyümölcsfák: a körte
Rózsák: Teendők a tél előtt
Őszi kerti teendők
Erikák
Kertápolás a gyerekekkel
Gyümölcsfák: a cseresznye
Gyepkezelés nyáron
Illatos levendula
A 6 legfontosabb teendő nyaralás előtt
Rózsák: A megfelelő hely kiválasztása
Kaktuszok tízparancsolata
Készítsünk együtt ajándékot!
Tippek a sikerhez
Dísz, divat, hangulat
A füvek királynője
Bogyósok ősszel
Törpék, terülnek, örökzöldek
Hibiszkuszok
Zsenge árnyú habos felhők
A nyári tó ápolása
Rózsák: a betegségek megelőzése
Mesebeli mediterrán
Nagy Egynyári határozó
Tavaszi tóápolás
Rózsák metszése
Bonszájok tízparancsolata
Orchideák: Vanda
Top 10 nagyméretű növény
Igazi vagy mű?
A békés karácsony a jó talppal kezdődik!
Orchideák: Miltonia
Orchideák: Cambria
Legendák óriásai: a cédrusok
Gyümölcsfák: a körte
Rózsák: Teendők a tél előtt
Őszi kerti teendők
Erikák
Kertápolás a gyerekekkel
Gyümölcsfák: a cseresznye
Gyepkezelés nyáron
Illatos levendula
A 6 legfontosabb teendő nyaralás előtt
Építsünk sziklakertet!
Konyhakerti különlegességek
Gyümölcsfák: Az őszibarack
A legszebb ajándék
Gyümölcsfák: Átfogó fajtaajánlás
Gyümölcsfák: A kajszi
Gyümölcsfák: a tavaszi permetezés
A folyton termő gyümölcsös
Teljes gondoskodás
Korai virágok
Top 10 szobanövény
5 gyógynövény másnaposságra
Szerencsehozó zöld levelűek
Karácsonyi üdvözlet az Oázistól
A fények ünnepe
Honnan jön a karácsonyfa?
Ünnepi inspiráció
Tegyük szebbé az emlékezést!
Madárbarát kertek
20 év, 20 Oázis, 20% kedvezmény!
Konditerem helyett irány a kert!
Kellemes hangulat a teraszon? Elho!
Ehető virágok a konyhában
Jaj nektek macskák... itt a macskajaj!
A boldogság zamatos gyümölcsei
Hogyan virágoztassuk újra orchideánkat?
Rozmaringos sertés szűzérme
Madáretetés
Fácánleves gazdagon
Trendfenyő
Erikák télen
Töktörténelem
Mi világít a karácsonyfádon idén?
Modern LED fényfüzér
Hagyományos izzósor
Csak gyertya, csillagszóró
Semmi
Vendégkönyvünkbe várjuk kérdéseiket, javaslataikat a honlappal, cégünkkel kapcsolatban.
Olvasson bele Magyarország legnépszerűbb ingyenes kertészeti magazinjába! A legújabb számokat áruházainkban találja meg!
Ismerkedjen meg a növényekkel az itt található látványos videók segítségével.
 

Hagymás virágzók

Krókusz, jácint, nárcisz, hunyor, írisz... Jönnek a legüdébb hagymások!

[ bővebben ]

Primula akció

Primula mesés színekben
590 Ft/2 db

[ bővebben ]

Szerencsét az újévre!

Szerencsebambusz és négylevelű lóhere már 695 Ft-tól

[ bővebben ]

Videólexikon Dísznövény lexikon Vendégkönyv Apróhirdetések Állásajánlatok Partnereink Nagykereskedelem Vállalati szolgáltatások
Cégismertető       Franchise       Impresszum       Társadalmi felelősségvállalás       Dokumentumok       Dísznövény kölcsönzés
Copyright 1992-2009 - Oázis Kertészet. Minden jog fenntartva.