Videólexikon      Dísznövény lexikon      Vendégkönyv      Apróhirdetések      Állásajánlatok      Partnereink      Nagykereskedelem       Vállalati szolgáltatások
RO | SK | DK | IT | RU | FR | DE | EN
A legkedveltebb magyar kertszet
AkciókHírekOázis termékekÁruházi szolgáltatásokOázis MagazinOázis webhsop
 

Elmira konyhája

Igazi újdonság az Oázis Magazinban! Aki ismeri Elmira receptjeit a blogjáról vagy a szakácskönyvéből, az tudja: az ő ételei nem csak finomak, de tökéletesen egészségesek is. Bárki fogyaszthatja, cukorbetegek, laktóz érzékenyek és más allergiákkal küzdők: receptjei segítenek egészségünk megőrzésében. Elmira ezentúl minden számban két finom étellel örvendezteti meg, és többször találkozhat majd vele a weboldalon is!
Mezei Elmira vagyok, holisztikus táplálkozási tanácsadó, "zöldségnagykövet". 1998 óta tanítok tudatos táplálkozást, a gourmet vegetáriánus főzés a legkedveltebb területem. Én magam nem vagyok vegetáriánus, de mindig is nagy zöldség fogyasztó voltam. Fő érdeklődésem az ételek egészségre gyakorolt hatása, és az étkezéshez kapcsolódó érzelmi tényezők. 1998-2000 Angliában a Lawrence Plaskett Holistic Nutritional Medicine College-ban tanultam táplálkozás tudományt.

Célom az egészséges táplálkozás megszerettetése, úgy, hogy ínyenc módon tanítok főzni egészségeset, hogy élmény szinten kapcsolódjon össze a "finom" és az "egészséges". Tanfolyamaim és szakácskönyvem abban is segítenek, hogy a résztvevők számára változatosságot hozzon a napi ételek megválasztásában, és magabiztosságot az elkészítésben.


Provence-i csirke

Hozzávalók 4 adaghoz:
1 kg csirkemell, kockára vágva
1 vöröshagyma, felaprítva
2 gerezd áttört fokhagyma
3 ág friss kakukkfű
1 babérlevél
5 levél friss bazsalikom
3 dl olasz passzírozott paradicsom
1 cukkini, hosszában félbevágva és felkarikázva
5 dkg fekete vagy zöld olajbogyó, ízlés szerint
só, frissen őrölt bors
2 ek. olíva olaj



Az olajon megfuttatjuk a hagymát, majd néhány perc után hozzáadjuk a fokhagymát, a felkockázott csirkét és a cukkinit. Sózzuk, borsozzuk. Kevergetve pirítjuk. Beletesszük a kakukkfüvet és a babérlevelet, majd ráöntjük a paradicsomot. Fedő alatt, kis lángon 15 percig főzzük. Belekeverjük a bazsalikomot és az olajbogyót, és forrón tálaljuk.



Kókuszos eperkrém

Hozzávalók 4 darabhoz:
20 dkg felkockázott eper + 4 szép nagy eper a díszítéshez
1 dl sűrű kókusztej
2 banán
2 ek. xylit (nyírfacukor, bioboltokban kapni)
5 dkg pirított kókuszreszelék
2 ek. cukormentes, híg eperlekvár a fényezéshez



A 20 dkg epret összeturmixoljuk a banánnal , a kókusztejjel és a xylittel. A kókuszreszeléket zsiradék nélkül, serpenyőben óvatosan megpirítjuk, kihűtjük. Kis edényekbe vagy akár poharakba szórunk egy kevés pirított kókuszt, ráteszünk egy adag krémet, a tetejére a négyfelé vágott eperszemeket, és vékonyan megkenjük a lekvárral. A szélét még meghintjük a kókusszal és hidegen tálaljuk.

Az eperről
Kevesen tudunk ellenállni ennek a csodálatos aromájú kora nyári gyümölcsnek. De szerencsére nem is kell neki ellenállnunk, hiszen szépsége és finomsága mellett rengeteg táplálkozástani előnnyel rendelkezik. Számos formában használhatjuk fel. Kiváló gyümölcsturmix készíthető belőle, pohárkrémnek sem utolsó, valamint zselé és lekvár formájában is üde színfolt a reggeliző asztalon. Frissen gyümölcssalátában, vagy magában, de akár zöldsalátában is kitűnő. Magas a C vitamin tartalma, és mint a bogyós gyümölcsök általában, az eper is magas antioxidáns tartalommal bír. Hogy miért jó ez nekünk? Szervezetünk saját belső kémiai folyamatai és a környezetszennyeződés miatt egyaránt ki vagyunk téve a szabadgyökök káros hatásának. Ezek olyan instabil molekulák, amelyek szervezetünk ép sejtjeit roncsolják. Az antioxidánsok védenek ellenük, így az öregedési folyamatokat is lassítják, valamint a daganatos betegségek megelőzésében is szerepet játszanak. Tehát az eper nemcsak illatos, finom és kívánatos, de nagyon egészséges is. Használjuk ki rövid szezonját, amikor frissen kapható!


További isteni recepteket olvashat Elmira blogján is, de az biztos, hogy az Oázis Magazinban mindig az évszaknak megfelelő, friss újdonsággal találkozik majd! Érdemes kéthavonta ellátogatni hozzánk, és átlapozni a legújabb magazint. Jó főzőcskét kívánunk!
Megjelent: 2011. május 12. 13:59
• • •

Aktuális promóciók

 

Archívum

Szilvás kelt csiga egy kis csavarral
Lopott kamerával filmezett a mókus
Hideg a melegben
Egész évben ízletes gyümölcsök - főzzünk lekvárt!
Gyümölcsfák: A füge
Gyümölcsök az egészségünkért
Termesszünk a teraszon!
Gyümölcsös: a szeder
Igazi vagy műfű?
Fagyos bogyósok
Hogyan ültessük el a levirágzott hagymásokat?
A karácsony történelme: mesék, babonák, érdekességek
Krémes sütőtökös tészta
Tökfaragás kezdőknek
Geotextíliák: melyiket válasszuk?
Ősszel virágzó évelők
A citromos csodasüti
Lahmacun
Gyümölcsfák: A meggy
Formás örökzöldek
Évről évre évelők
Az Okos öntözőrendszer
Gyümölcsös: a goji bogyó
Rózsák: az ültetés
Citrusok!
Csíráztatás otthon
Kora tavaszi vetés
Gyümölcsös: a málna
Rózsák: A megfelelő hely kiválasztása
Kaktuszok tízparancsolata
Készítsünk együtt ajándékot!
Tippek a sikerhez
Dísz, divat, hangulat
A füvek királynője
Bogyósok ősszel
Törpék, terülnek, örökzöldek
Hibiszkuszok
Zsenge árnyú habos felhők
A nyári tó ápolása
Rózsák: a betegségek megelőzése
Mesebeli mediterrán
Nagy Egynyári határozó
Tavaszi tóápolás
Rózsák metszése
Bonszájok tízparancsolata
Orchideák: Vanda
Top 10 nagyméretű növény
Igazi vagy mű?
A békés karácsony a jó talppal kezdődik!
Orchideák: Miltonia
Orchideák: Cambria
Legendák óriásai: a cédrusok
Gyümölcsfák: a körte
Rózsák: Teendők a tél előtt
Őszi kerti teendők
Kertápolás a gyerekekkel
Gyümölcsfák: a cseresznye
Gyepkezelés nyáron
Mobil segítség a virággondozásban
A 6 legfontosabb teendő nyaralás előtt
Nyári forróság - Hűsítő árak
Rózsák hétvégéje
Építsünk sziklakertet!
Konyhakerti különlegességek
Legjobb ajánlatunk
Gyümölcsfák: Az őszibarack
A legszebb ajándék
Gyümölcsfák: Átfogó fajtaajánlás
Gyümölcsfák: A kajszi
Gyümölcsfák: a tavaszi permetezés
A hűtlen szerető
A folyton termő gyümölcsös
Teljes gondoskodás
Korai virágok
Top 10 szobanövény
5 gyógynövény másnaposságra
A nyári tó ápolása
Rózsák: a betegségek megelőzése
Mesebeli mediterrán
Nagy Egynyári határozó
Tavaszi tóápolás
Rózsák metszése
Bonszájok tízparancsolata
Orchideák: Vanda
Top 10 nagyméretű növény
Igazi vagy mű?
A békés karácsony a jó talppal kezdődik!
Orchideák: Miltonia
Orchideák: Cambria
Legendák óriásai: a cédrusok
Gyümölcsfák: a körte
Rózsák: Teendők a tél előtt
Őszi kerti teendők
Kertápolás a gyerekekkel
Gyümölcsfák: a cseresznye
Gyepkezelés nyáron
Mobil segítség a virággondozásban
A 6 legfontosabb teendő nyaralás előtt
Nyári forróság - Hűsítő árak
Rózsák hétvégéje
Építsünk sziklakertet!
Konyhakerti különlegességek
Legjobb ajánlatunk
Gyümölcsfák: Az őszibarack
A legszebb ajándék
Gyümölcsfák: Átfogó fajtaajánlás
Gyümölcsfák: A kajszi
Gyümölcsfák: a tavaszi permetezés
A hűtlen szerető
A folyton termő gyümölcsös
Teljes gondoskodás
Korai virágok
Top 10 szobanövény
5 gyógynövény másnaposságra
Szerencsehozó zöld levelűek
Karácsonyi üdvözlet az Oázistól
A fények ünnepe
Honnan jön a karácsonyfa?
Ünnepi inspiráció
Orchideák éjszakája
Tegyük szebbé az emlékezést!
Madárbarát kertek
20 év, 20 Oázis, 20% kedvezmény!
Konditerem helyett irány a kert!
Kellemes hangulat a teraszon? Elho!
Ehető virágok a konyhában
Nyári forróság - Hűsítő árak!
A boldogság zamatos gyümölcsei
Pakkos akcióink az idei évben
Családi piknik a rózsaligetben
Muskátli akciók az Oázisban
Hogyan virágoztassuk újra orchideánkat?
Rozmaringos sertés szűzérme
Madáretetés
Fácánleves gazdagon
Trendfenyő
Erikák télen
Töktörténelem
Gratulálunk a nyerteseknek!
Hortus Hungaricus
Házi Ketchup
Csatlakozzon az Oázis Klubhoz!
Nyári forróság - Hűsítő árak!
Nyári finomság
Mesebeli úti cél: Provence
Okozhat-e megégést a déli locsolás?
Nyári forróság - Hűsítő árak
Elmira konyhája
Városi konyhakertész
Tavaszi ajándék az Oázistól
Sok boldogságot kívánunk minden anyukának!
Gratulálunk a nyerteseknek!
Hogy állsz a Valentin nappal?
Szoktam ajándékot kapni.
Szoktam ajándékot adni
Kölcsönösen ajándékozzuk egymást.
Nem tartjuk/szeretjük.
Vendégkönyvünkbe várjuk kérdéseiket, javaslataikat a honlappal, cégünkkel kapcsolatban.
Olvasson bele Magyarország legnépszerűbb ingyenes kertészeti magazinjába! A legújabb számokat áruházainkban találja meg!
Ismerkedjen meg a növényekkel az itt található látványos videók segítségével.
 

Szezon előtti faiskolai vásár 30-70%

Most akár féláron berendezheted kerted!

Szezon előtti faiskolai vásár akár 30-70% kedvezménnyel az Oázisban!

[ bővebben ]

Érkezik a jókedv!

Krókusz, jácint, nárcisz, hunyor, írisz... Jönnek a legüdébb hagymások!

[ bővebben ]

Virágzó színkavalkád

Primula mesés színekben
490 Ft/2 db

[ bővebben ]

Videólexikon      Dísznövény lexikon      Vendégkönyv      Apróhirdetések      Állásajánlatok      Partnereink      Nagykereskedelem       Vállalati szolgáltatások
Cégismertető       Franchise       Impresszum       Társadalmi felelősségvállalás       Dokumentumok       Dísznövény kölcsönzés
Copyright 1992-2009 - Oázis Kertészet. Minden jog fenntartva.